tisdag 18 oktober 2011

Le scaphandre et le papillonJust nu läser jag boken Fjärilen i glaskupan (Le scaphandre et le papillon) av Jean-Doinique Bauby. "Berättelsen som blinkats fram av ett öga". Boken är en självbiografi som handlar om hans liv efter att varit med om en bilolycka och fått en massiv stroke vilket resulterade i locked in-syndrome. Innan olyckan arbetade han som chefredaktör på Franska Elle, och i boken får man också ta del av livet innan olyckan.
Jag har sett filmen tidigare, men först nu läser jag boken. Både boken och filmen är jättebra. Så det är två tips.

_________________

Just now I'm reading The diving bell and the butterfly by Jean-Dominique Baubu. I have seeen the movie before, and now I read the book. I like it both. See the movie trailer above.


5 kommentarer:

 1. Något du rekommenderar? Är den bra?
  Fina bilder!

  SvaraRadera
 2. That trey is really cute.
  Are you feeling better?

  SvaraRadera
 3. Åh jag har också läst boken, vilken jag tyckte var underbar. Men blev så besviken av filmen. Den tog liksom lite för lång tid för mig. Älskar ju språket, men detta var verkligen den tystaste film jag varit med om...

  SvaraRadera
 4. fina bilder! men å jag får ångest av den där filmen. så hemskt. svårt att släppa. vill varna lite för den här filmen. :) nog för att man blir tacksam för det man har men också mer livrädd för att hamna sådär än att dö.

  hoppas förkylningen är bättre. bodde jag närmre skulle jag komma förbi med fika. PUSS!

  SvaraRadera
 5. äter du bragokex? henrik favvo.

  SvaraRadera

Tack för att du skriver en rad! ❤