fredag 7 januari 2011

att baka maräng


Att baka Maräng är enkelt!
här kommer ett grundrecept:

Ingredienser:
3-4 äggvitor, ca 1 dl.
2 krm vinäger eller 1 krm ättika
2 dl strösocker

7-8 stora maränger

Gör så här:
Sätt ugnen på 125°. Vispa äggvitorna långsamt med elvisp ca 1 minut.
Tillsätt vinäger eller ättika och vispa ytterligare nån minut. Tillsätt lite socker.
Vispa kraftigare några minuter, tillsätt resten av sockret under tiden ca en
matsked i taget. Vispa tills äggvitorna blivit ett fast skum, sluta då vispa.
Spritsa eller klicka ut marängerna på bakplåtspapper.
Grädda marängerna ca 1-1,5 h tills de släpper från pappret.
Låt Marängerna svalna på bakplåtspappret, men ta bort dem från plåten

Om du vill göra mindre maränger så förkortar du bara gräddningstiden.
För minimaränger: Sätt ugnen på 100° och grädda i 30-35 minuter.

Maränger går att variera hur mycket som helst, tillsätt tex lite smält
choklad, krossad polkagris eller lite hushållsfärg.
Marängerna på bilden har jag doppat i choklad och kokos.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du skriver en rad! ❤