lördag 5 februari 2011

Marängens Macarons!

Macarons!


Grundrecept mandelkakor:
4 st äggvitor
0.5 dl strösocker
150 g skållad och malen sötmandel
4 dl florsocker
ev hushållsfärg

Sätt ugnen på 125 grader.

Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand.

Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng

Sikta ner malen mandel och florsocker i marängen, blanda smeten försiktigt.

Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med bakplåtspapper.

Låt kakorna vila på plåten 20-30 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.

Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten.

Dra bort bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.


Grundrecept smörkräm:
100 g mjukt smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st ekologisk äggula
ev några droppar valfri hushållsfärg


För olika smaker, tillsätt sylt eller smakessens i smörkrämen.


Det kan vara lite trixigt att baka macarons, så ge inte upp efter första försöket!


Lycka till!


3 kommentarer:

  1. Fina Elina som bjussar på recepten. dock tror jag denna kan bli en svår en. kanske med lite övning. :)

    SvaraRadera
  2. Japp, det är bara träning som gäller!

    SvaraRadera

Tack för att du skriver en rad! ❤