Macarons!
Grundrecept mandelkakor:
4 st äggvitor
0.5 dl strösocker
150 g skållad och malen sötmandel
4 dl florsocker
ev hushållsfärg
Sätt ugnen på 125 grader.
Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand.
Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng
Sikta ner malen mandel och florsocker i marängen, blanda smeten försiktigt.
Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med bakplåtspapper.
Låt kakorna vila på plåten 20-30 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.
Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten.
Dra bort bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.
Grundrecept smörkräm:
100 g mjukt smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st ekologisk äggula
ev några droppar valfri hushållsfärg
För olika smaker, tillsätt sylt eller smakessens i smörkrämen.
Det kan vara lite trixigt att baka macarons, så ge inte upp efter första försöket!
Lycka till!
eller MYCKET övning
SvaraRaderaFina Elina som bjussar på recepten. dock tror jag denna kan bli en svår en. kanske med lite övning. :)
SvaraRaderaJapp, det är bara träning som gäller!
SvaraRadera