![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgDBOj9HttRRjiSOegYpiwFElZiMTuHSsF-XoYmXVx6KEDQSYYH436ciI1hrcX2p69lnAq_FrhuoN9vItefWKD9Ov62HuuKOvQo0DP8p1da7mefjM6QqAnmgIMyYX3PxrQrFrSBVNF_LlM_/s400/mar%25C3%25A4ng.jpg)
Att baka Maräng är enkelt!
här kommer ett grundrecept:
Ingredienser:
3-4 äggvitor, ca 1 dl.
2 krm vinäger eller 1 krm ättika
2 dl strösocker
7-8 stora maränger
Gör så här:
Sätt ugnen på 125°. Vispa äggvitorna långsamt med elvisp ca 1 minut.
Tillsätt vinäger eller ättika och vispa ytterligare nån minut. Tillsätt lite socker.
Vispa kraftigare några minuter, tillsätt resten av sockret under tiden ca en
matsked i taget. Vispa tills äggvitorna blivit ett fast skum, sluta då vispa.
Spritsa eller klicka ut marängerna på bakplåtspapper.
Grädda marängerna ca 1-1,5 h tills de släpper från pappret.
Låt Marängerna svalna på bakplåtspappret, men ta bort dem från plåten
Om du vill göra mindre maränger så förkortar du bara gräddningstiden.
För minimaränger: Sätt ugnen på 100° och grädda i 30-35 minuter.
Maränger går att variera hur mycket som helst, tillsätt tex lite smält
choklad, krossad polkagris eller lite hushållsfärg.
Marängerna på bilden har jag doppat i choklad och kokos.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för att du skriver en rad! ❤